Kurser för yrkesverksamma

Instruktörskurs Aktiv Baby + Rebozo, 27 april

Aktiv Baby är enkla och specifika övningar som hjälper barnet inta optimala positioner i livmodern och bäckenet, vilket minskar graviditetsrelaterade problem och underlättar förlossningen.
Till Aktiv Baby-kursen har vi lagt till 3h Rebozokurs vilket fint kompletterar och förstärker Aktiv Baby-övningarna.

Kursen riktar sig till dig som arbetar med gravida eller födande: barnmorskor, doulor, fysioterapeuter, kiropraktorer, undersköterskor m fl.

Datum: Lördag 27 april 2019
Tid: 9.00-18.00
Plats: UP Kompetens, Häggviksvägen 4, Sollentuna
Antal deltagare: max 16
Pris: 3 200kr (inkl. moms). Lunch ingår.
Sista anmälningsdatum: 24 april
Anmälan är bindande och görs till: kurs@forlossningspedagogen.se, se mer info nedan.
Kursledare: Xana De Silva, Aktiv Baby kursledare och instruktör, erfaren doula och förlossningspedagog.

KURSINTYG

Efter kursen erhålls ett intyg och du får kalla dig “Aktiv baby-instruktör”. Under kursen får du bilder och skriftliga instruktioner på grundövningarna, som du kan använda i ditt arbete och dela med dig av till dina klienter. Ett kurskompendium erhålls också som du får med dig hem och kan använda för din egen referens. Som Aktiv Baby-instruktör kan du lära ut metoden enskilt och i grupp till gravida och födande kvinnor.

OM AKTIV BABY

Med Aktiv Baby-övningar skapas balans mellan livmoder, bäcken, muskler och ligament. Mer plats skapas och barnet lägger sig lättare i optimala positioner. Många barn som till exempel ligger i säte kan vändas till huvud ner med hjälp av Aktiv Baby. Övningarna minskar även många graviditetsrelaterade problem så som foglossning, bäcken- och ryggsmärtor, inkontinens och stressrelaterade livmodersammandragningar.

Har man gjort Aktiv Baby under graviditeten kan många problem förebyggas, men övningarna kan också göras under förlossningen för att underlätta progress och för att lösa problem som kan uppstå. Med Aktiv Baby kan förlossningen gå framåt snabbare, barnet sjunker neråt och roterar lättare, smärtor minskas och risken för kejsarsnitt och instrumentella förlossningar reduceras.

OM REBOZO

Rebozo är en mexikansk sjal som använts av traditionella barnmorskor under graviditet och förlossning. Sjalen används för att ge olika typer av massage, tryck och beröring, som hjälper kvinnan att slappna av och som ger smärtlindring. Rebozon kan dessutom förstärka värkarna, hjälpa barnet att sjunka ner och hjälpa barnet att rotera genom att öka rörelsen i mammans bäcken. Rebozon kan även stödja kvinnan i olika positioner, exempelvis hukande ställning. Rebozon används i vissa Aktiv baby-övningar, men är också en egen “metod” varför vi valt att ge dessa kurser tillsammans.

OM KURSLEDAREN

Xana De Silva är förlossningspedagog, yogalärare och utbildare. Hon har arbetat med familjer kring graviditet och förlossning i över 12 år och varit med vid över 100 förlossningar. Xana har utbildat drygt 125 doulor och ett antal förlossningspedagoger och hon håller ofta föreläsningar och workshops för föräldrar, doulor, amningsrådgivare, förlossningspedagoger, barnmorskor runt om i Sverige.
Mer info om Xana De Silva hittar du på hennes hemsida, www.familjestunden.com.

ANMÄLNINGSINFORMATION

Det är max 16 deltagare, först till kvarn gäller.
Vi förbehåller oss rätten att ställa in senast den 12 april vid för få anmälda.

Anmälan är bindande och görs genom att du mailar namn, adress och telefonnummer till kurs@forlossningspedagogen.se. Ange om du har särskilda behov kring mat eller tillgänglighet.
Betalning sker i förskott via Swish till 0700400250, eller via banköverföring (se faktura efter anmälan). Ange fakturanummer vid banköverföring. Din plats är inte garanterad förrän betalningen inkommit.

Återbetalning sker enbart om vi behöver ställa in kursen eller om du blir sjuk (efter uppvisande av läkarintyg). Vid sjukdom dras en administrativ avgift om 400kr.

PRAKTISK INFORMATION

Fullständigt program för dagen kommer senast en vecka innan kursen.

I kursavgiften ingår fika, frukt, te/kaffe och lunch.

Det kommer att finnas möjlighet att köpa en egen rebozo på plats (begränsat antal sjalar finns).

Ta på dig bekväma och praktiska kläder. Vi kommer pröva övningarna på varandra.

För frågor och ytterligare information: kurs@forlossningspedagogen.se

VARMT VÄLKOMMEN!