Förlossnings- och föräldraförberedande kurs

Målet med kursen är att du som föder ska känna trygghet och tillit till din förmåga att föda. När du är trygg, avslappnad och mentalt närvarande har du bättre förutsättningar att både hantera värkar och att möta eventuella svårigheter som kan dyka upp. Du kommer att våga föda ditt barn -på ditt sätt!

Oavsett hur du väljer att föda, kommer du att ha behov av en del insikter om hur förlossningsförloppet fungerar, liksom vad du och din omgivning kan göra för att förlossningen ska gå så smidigt som möjligt. Vi går igenom de olika momenten och blandar övningar med kortare teoretiska inslag. Vi tar även upp en del om amning och den första tiden hemma.

Kursen utformas helt efter föräldrarnas behov och önskemål och brukar vara ett uppskattat sätt att förbereda sig inför förlossningen och föräldraskapet. Vanligtvis håller jag kursen i er hemmiljö, den miljö ni förmodligen kommer att vara i när förlossningen startar.

Efter kursen slut känner du ökad tillförsikt inför förlossningen, du har fått veta det just du behöver och du har en rad praktiska verktyg att ta till som just du känner dig trygg med -vare sig du ska föda eller är medföljande partner!

Pris: 5 500 kr (2 x 2h eller 4h). Bor ni mer än en timmes bilväg från Stockholm tillkommer resekostnader.
Väljer ni Förlossningspedagogens doulatjänst finns paketpris.

Förfrågan skickas till privatkurs @ forlossningspedagogen.se.

Exempel ur kursinnehåll:

  • Förlossning –så fungerar den!
  • Andningens och avslappningens betydelse
  • Smärta och smärthantering
  • Partnerns möjligheter och betydelse
  • Amning och den första tiden hemma

Arbetar du på en barnmorskemottagning eller mödravård läs mer här.